Snabbt & Enkelt

Måla om hemma - Snabbt & enkelt!

Soft Pink, Light Sky Blue och Optimistic Yellow – det är namnen på Beckers tre kulörtrender. Inom dessa teman ser vi tolv kulörer med helt olika tonaliteter. Från nedtonat och ombonat till djärvt och dynamiskt. Kulörer att måla om med på väggar, dörrar och i tak och varför inte använda färgresterna till ett spännade DIY-projekt!

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt färg för just ditt projekt!

Beckers Väggfärg 3 liter vit

Matt väggfärg som är snabbtorkande, har hög täckförmåga samt är lätt att stryka ut. Rek ca pris 532:-

Beckers Takfärg 3 liter vit

Helmatt takfärg som är lätt att måla med roller och har hög täckförmåga. Torkar snabbt och har obetydlig lukt. Rek ca pris 405:-

Beckers Lackfärg 0,75 liter

För möbler och snickerier inomhus. Lätt att måla med, flyter ut bra och torkar snabbt. Ger en jämn och vacker yta som inte gulnar. Rek ca pris från 272:-

Anza Förlängningsskaft Elite

Aluminium med ergonomiskt
handtag och klickkona. 115 cm.
Rek ca pris 119:-

Anza Lackpensel Elite

Med syntetborst av hög kvalitet som ger ett ut­märkt resultat. Finns i tre bredder: 50, 70 och 100 mm. Rek ca pris 99, 159, 249:-

Anza Rollerset Basic

Set med bygel, rulle och tråg. Bredd 18 cm. Rek ca pris 95:-

Färgtråg

Anza Fill & Carry. Glöm spill, kladd och för lite färg i rollern. Detta är som en hybrid mellan tråg och hink. Det tar rejält med färg, har lång avrullningsyta, står stabilt på mellan tråg och hink. Det tar rejält med färg, har lång avrullningsyta, står stabilt på underlaget – och när du ska vidare är det bara att greppa handtaget. underlaget – och när du ska vidare är det bara att greppa handtaget. Rek ca pris 205:-

Maskeringstejp
25mm x 50m

Tunn och smidig maskeringstejp med lösnings-medelsbaserat naturgummihäftämne. Bra vidhäftning och temperaturbeständighet.
Lätt att ta bort. Rek ca pris 45:-

Golvskyddspapp 120cm x 30m

Golvskyddspapp av hög kvalité. Limmat papper som inte blöder igenom vid färgspill etc. 125 g.
Rek ca pris 133:-

Måla väggarna - 6 tips för bästa resultat!

Ser rummet trist ut? Har du tröttnat på färgen eller tapeten på väggarna? Att måla om är ett roligt sätt att förnya och det är inte svårt. Här får du tips på vad du ska tänka på och hur du får bäst resultat.

1. Titta på väggarna
Är väggarna målade sedan tidigare? Då räcker det att du spacklar igen hål och andra skador. Slipa de spacklade ytorna med ett fint slippapper. Är väggarna tapetserade? Spackla i så fall skarvarna mellan tapetvåderna också så får du en jämn och fin yta.

2. Vilken färg ska du ha?
Utgå från vad just du tycker om. Tänk på att ett litet färgprov ser annorlunda ut på en större yta.

Ett bra tips är därför att köpa ett par provburkar i olika kulörer och testmåla en bit av väggen.

Färgvaror >

3. Välj rätt verktyg
Att måla väggarna med roller är enkelt och går snabbt. Bestäm dig för vilken yta du vill ha och välj en roller som passar. En roller med lång lugg ger mer struktur på väggen medan en kort lugg ger en slätare yta.

Tänk också på att du behöver en mindre pensel för att måla runt dörrar, fönster och eluttag där det kan vara svårt att komma nära med en roller.

Måleriverktyg >

4. Städa innan du målar
Borsta bort damm från väggarna. Är väggarna smutsiga tvättar du dem med målartvätt. Följ tvättråden på produkten och skydda golvet med täckpapp. Maskera foder, lister och eluttag med maskeringstejp.

5. Dags att måla
Grunda med ett lager grundfärg och stryk därefter två gånger med täckfärgen. Ofta ser det fint ut redan efter första strykningen men för att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger. Torktiden hittar du på färgburken.

6. Njut av resultatet
Så snart väggarna är dammtorra kan du försiktigt ta bort maskeringstejpen och täckpappen. Sen kan du ställa tillbaka möblerna och inreda rummet på nytt. Kanske blir du inspirerad att måla om även möblerna?

Välkommen in i någon av våra butiker så hjälper vi dig hitta rätt färg för just ditt projekt!

 

Erbjudandet gäller t.o.m 2021-02-07

X

Välkommen till K-Bygg

Hitta din butik på kartan eller sök via namn, adress eller postnummer.